Klusschema Voorjaar 2020

Het bestuur heeft besloten dat er in verband met de coronacrisis tot en met 6 april niet in groepsverband op de Marieje kan worden geklust. Voor vragen kunnen je je richten tot Harry. Let op nadere berichtgeving.
 
 
Zie hier in welke weekenden de Marieje jouw vaardige handen nog heel goed kan gebruiken! Meld je bij de genoemde contactpersoon of de coördinator (aanklikken voor sturen van een e-mail), of log in om zelf in te vullen als je gemachtigd bent. Overleg ook met je klusgroep over de fourage en eventueel overnachten (zie hieronder)!
De kluscoördinator is ook telefonisch bereikbaar: Harry (06-28220260), Mark (06-28220260), Leon (06-13922055) of Bert (06-55841861).
 
Declaraties voor uitgaven aan onderhoud, olie, gas, navigatie e.d. graag met dit formulier aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mailen.
 
   weekend coördinatie
 contactpersoon    ploeg zaterdag    ploeg zondag    bijzonderheden
15- 16 feb        
22-23 feb Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Lucas, Marjolein R, Mark  

Lood verwijderen bij kiel

29 febr - 1 mrt Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vd. B.      
7-8 mrt Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.H / Jan R Chiel, Saskia,, Jeroen, Evelyne, Jan H, Jan R, Elry, Rolien, Nico, Toot, Jan V Chiel, Saskia,, Jeroen, Evelyne, Jan H, Jan R, Elry, Rolien, Nico  Lopend want
14-15 mrt Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.      o.a. Lood terugplaatsen
In verband met de coronacrisis wordt er in ieder geval t/m 28 april niet geklust in groepsverband op de Marieje
           

Globaal klusschema

Onderhoud Marieje in de winter

Oktober Tocht van Harlingen naar naar Ditzum Wegbreng weekeind Ditzum
November Onderhoud op de werf Bultjer in Ditzum
 - reparaties romp / aanpassingen Door Bultjer
 - breeuwen Door Bultjer
 - romp verven Door leden Marieje, veel hulp is nodig
 - kleine aanpassingen Door leden Marieje, veel hulp is nodig
November Tocht van Ditzum naar Zuidbroek Terug breng weekeind Zuidbroek
November/December Aftuigen
 - zeilen en rondhouten van boord  Door leden Marieje, veel hulp is nodig
 - navigatie apparatuur van boord  Door leden Marieje, veel hulp is nodig
 - reddingsmiddelen van boord en laten testen Door leden Marieje, veel hulp is nodig
 - matrassen van boord Door leden Marieje, veel hulp is nodig
November/December Tent opbouwen Door leden Marieje, veel hulp is nodig
Februari t/m april Winteronderhoud alle weekenden za/zo
 - schoonmaken Door leden Marieje, veel hulp is nodig
 - schuren en verven Door leden Marieje, veel hulp is nodig
 - kleine reparaties en aanpassingen Door leden Marieje, veel hulp is nodig
 - motor onderhoud Door leden Marieje, veel hulp is nodig
April Tuigen
 - zeilen en rondhouten weer aan boord  Door leden Marieje, veel hulp is nodig
 - navigatie apparatuur weer aan boord  Door leden Marieje, veel hulp is nodig
 - reddingsmiddelen weer aan boord Door leden Marieje, veel hulp is nodig
 - matrassen weer aan boord Door leden Marieje, veel hulp is nodig
April  Tocht van Zuidbroek naar Harlingen Wegbreng weekeind Haarlingen
April  Nautische dagen Schippers en maten

Overnachten tijdens klussen

In de weekend dat je gaat klussen kun je overnachten in Bed and Breakfast Uiterburen.

Uiterburen 25
9636 EC ZUIDBROEK
Telefoon +31 (0)6 39233403 of +31 (0)598 371470
Website: Uiterburen
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gastvrouw: Wilma Meeuwenoord

uit25
 
De Vereniging vergoedt €22,50 euro per persoon per nacht. Je kunt een eigen slaapzak, kussensloop en handdoek meenemen en voor je eigen boterhammetjes zorgen. Als je het zo doet, hoef je niets af te rekenen. Wil je een opgemaakt bed (€6,25) en een goed verzorgd ontbijt (€7,50), dan geef je dat bij je aanmelding aan en reken je het meerdere zelf af.
Op de kamers is overigens een waterkoker, oploskoffie, thee, suiker en melk aanwezig. Het is ‘s avonds ook mogelijk een eigen meegebracht biertje of glaasje wijn te nuttigen, aan een tafel, in een aparte ruimte. Op de kamer zelf is ook nog een zitje en tv. Alle kamers van beide B&B's hebben een eigen badkamer.

De klussers van de Vereniging melden zich op maandag voor het weekend dat ze graag willen overnachten, aan via de mail of per telefoon, een zogenaamde kortboeking.

Je geeft daarbij op of je ook een opgemaakt bed en een ontbijt wilt. De kamer blijft voor de klussers bestemd. Een boeking door Marieje leden is dus geen reservering, maar daadwerkelijk een boeking. Mochten de klussers alsnog van de overnachting afzien, dan moet de Vereniging toch het bedrag van het aantal aangemelde klussers keer €22,50 betalen.

Voor het geval de B&B vol zit, verzoeken wij jullie de eigen overnachting te regelen. Je zou het kunnen proberen bij Boerderijcafe Mausel in Noordbroek. Je kunt daar luxe overnachten inclusief ontbijt voor €55 per twee personen. Bewaar de nota in dat geval en je kunt €22,50 p.p. declareren bij de Vereniging. Om te reserveren: tel: 0598451591 email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en website.

Routebeschrijving Groningen-Zuidbroek

In Zuidbroek, Industrieweg 7-17, ligt de Marieje. Daar wordt gewerkt. Zuidbroek ligt aan de snelweg van Groningen naar Nieuwe Schans, net na Hoogezand en Sappemeer. Neem de afslag Zuidbroek en volg de weg rechtsaf het dorp in. Over de brug van het Winschoterdiep rechtdoor en voor het spoor pas linksaf. (Letop: de Klaas woltjerweg is afgesloten voor doorgaand verkeer!) Stationsstraat volgen langs het station de bocht mee terug richting het kanaal. Op T-splitsing rechtsaf de industrieweg op. aan je linkerhand zie je na 130m "Staalstraal Zuidbroek".  Achter het hek zie je daar ook de masten van Marieje. Wil eenieder achtslaan op de huisregels: de havenmeester is Frans. De werf let goed op de Marieje en Frans is een vraagbaak voor van alles en nog wat. Je eventuele auto moet je buiten het haventerrein parkeren!

Adres: Industrieweg 7-17, 9636 DA Zuidbroek