Aftrap klusseizoen 2019-2020

 

Het is weer zover: Marieje op weg naar winterrust.

De onderhoudscommissie heeft veel hulp nodig bij allerlei klussen.
De start is a.s. donderdag 17 oktober met de tocht van Harlingen naar Zoutkamp - Ditzum 
 
Of, zoals de kluscoördinatoren het omschrijven..
De winter komt er weer aan. Onmiskenbaar. Gelukkig. en dat ie goed en koud mag zijn. Voor Marieje betekent het weer een periode van opgeknapt worden.
  • Deze week, donderdag en vrijdag vaart ze naar Ditzum. Opstappers gewenst! (Verwarming aan boord natuurlijk)
  • Bij Bültjer zal Marieje drooggezet worden om het onderwaterschip te inspecteren, repareren en conserveren. Bovendeks en onderdeks zijn er ook weer talloze klusjes die gedaan gaan worden. Aftuigen, opruimen, winterklaar maken. Alles natuurlijk ijs en weder dienende. Dat dan weer wel. Voor een ieder die tijd en zin en kunde heeft om de handen uit de mouwen te schudden: meld je aan! Het is een mooi uitje voor in de herfstvakantie, toch?
 
De planning de komende weken:
  • Donderdag 17 okt van Harlingen naar Zoutkamp
  • Vrijdag 18 okt Zoutkamp naar Groningen
  • Maandag 21 oktober van Groningen naar Ditzum (Werf van Bültjer). Dat duurt, verwachten we, de hele week. In die week zullen we o.a. proberen de romp weer mooi zwart te krijgen.
  • Aansluitend (misschien al wel het weekend van 26 en 27 okt) vaart Marieje naar Zuidbroek. Daar gaan we de tent er op bouwen. Wanneer precies, dat is nog niet te zeggen, maar houd stiekem rekening met 1, 2 en/of 3 november.
Alle hulp is welkom! Meld je aan bij Bert Oldenhuis (06 55841861) of Michiel Parlevliet ( 06 12585296)

 

Gewerkt is er...

UNADJUSTEDNONRAW thumb 114ae  UNADJUSTEDNONRAW thumb 114b1   op de helling bij Bültjers Bootswerft                                                     vlnr: Bert, Michaël, Peter en Servaas             (foto's: Hans)

Het weekend van  13 en 14 oktober is de Marieje naar Ditzum (Fa. Bültjer) gevaren voor haar jaarlijkse werfbeurt. Ze ligt na een goede overtocht in de haven van Ditzum.

Werk aan de winkel!

De komende 2 weken zal ze daar liggen en er is veel te doen aan de binnen- en buitenkant. Als ze droogstaat is het zaak de romp mooi in de verf te krijgen. 

Wie een dagje over heeft in het weekend of door de week: laat het ons weten! Iedere dag 5 to 6 mensen aan het werk geeft veel resultaat! Èn gezelligheid!
En als je meerdere dagen achter elkaar komt kunnen we overnachting organiseren.
Op voorhand is niet precies te zeggen wat wanneer kan gebeuren. Wat wanneer gedaan kan worden is afhankelijk van het weer en van de werf zelf. Maar.. altijd genoeg te doen!

Meedoen?

Voor vragen of aanmelden neem je contact op met Bert: e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t: 06 55 841 861