Hoe kun je A-lid worden?

Je kunt A-lid worden als je volgens de statuten van de Vereniging een lening verstrekt aan de Vereniging Marieje A. De ledenvereniging Marieje A verzorgt de financiering (beheer en onderhoud) van het schip en daar lever jij door het afsluiten van een lening een extra bijdrage aan.

De secretaris (a-siraterces.[antispam].@marieje.nl) kan met jou een contract afsluiten voor twee soorten leningen: een normale lening of een achtergestelde lening. 

Alleen bij het afsluiten van een zogenaamde risico- of achtergestelde lening heb je vanaf € 900,- stemrecht. Leden die een dergelijke lening hebben afgesloten en deze later kwijtschelden in de vorm van bijvoorbeeld een schenking, hebben vanaf € 900,- stemrecht en blijven A-lid. Leden die hun lening na vier jaar in zijn geheel terugvorderen zijn geen A-lid meer.
Je kunt ook een normale lening afsluiten omdat je minder risico wilt lopen en toch een belangrijke bijdrage wilt leveren om het schip in de vaart te houden.

Een achtergestelde lening geeft meer risico dan een gewone of normale lening. Bijvoorbeeld als het schip verloren gaat of verkocht moet worden dan staan de mensen die een achtergestelde lening hebben achteraan in de rij als het gaat om terugbetaling.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen